Per la República Catalana, aixequem la suspensió de la Declaració d’Independència.

L’any 2007, una colla de militants de l’avui PDeCAT ens vam constituir com a Plataforma per la Sobirania. Un moviment de base i transversal al si d’un partit que sabíem favorable a l’exercici del dret de l’autodeterminació. El 2008 el suport majoritari de la militància va fer possible que gràcies a aquell moviment, el partit definís per primer cop el país que volia com a ‘Una nació lliure i sobirana’.

Deu anys després, l’evolució de la societat catalana i la determinació d’aquella militància, avui majoritàriament aplegada al si del PDeCAT i nous associats, no només ens dóna la raó, sinó que ens situa al centre d’aquest repte polític sense precedents que el 2017 ens planteja per culminar.

Després del magnífic exemple de democràcia, civisme i determinació col·lectiva que va ser el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, culminar vol dir  aprovar en el Parlament de Catalunya la Declaració d’Independència de Catalunya i assumir-la en tota la seva dimensió per part del Govern del nostre president, Carles Puigdemont.

Volem recordar als nostres representants institucionals la necessitat d’assumir fins a les darreres conseqüències els efectes de la nova legislació aprovada pel Parlament els dies 6 i 7 de setembre. Un compromís que, confiem plenament, afrontaran sense dubtar i sense defallir en cap moment.

Recordem, també, a la direcció del partit, al Govern de Catalunya amb el president al capdavant, i a les nostres diputades i diputats, que ens representen més que mai, que tenen rere seu un Poble que els dóna suport i que els esperona a culminar el procés d’autodeterminació, declarar la independència i fer el més gran servei que un electe pot fer al seu Poble: garantir-li un futur pròsper, lliure i socialment just.

La suspensió de la Declaració d’Independència anunciada pel president Puigdemont va ser oportuna per mostrar a la societat catalana, a l’espanyola i al conjunt de la comunitat internacional, la determinació pel diàleg i per l’entesa d’aquest país i d’aquest Govern en concret. Com deia avui el propi president de la UE, Sr. Junckers, a la taula només hi una part i així el diàleg és impossible. Una nova mostra que s’afegeix a les múltiples ofertes de mediació que hem rebut en els darrers temps.

La resposta, però, ha estat més abrupta, rude i predemocràtica del que hauríem pogut imaginar. Els dos principals partits espanyols, Partit Popular i Partit Socialista, han evidenciat un menyspreu absolut cap al president, les institucions catalanes i el conjunt de la nostra societat. També vers els principis democràtics més essencials.

I és precisament per respecte a la democràcia, a la dignitat de la societat catalana, i de forma especial als tres milions de persones que es van mobilitzar i als més de 2 milions que varen votar Sí a la independència, que ara proposem amb el major respecte i amb tota claredat, que el vergonyós requeriment enviat pel govern espanyol quedi sense resposta al ser, ja, un Estat sobirà i que la resposta s’adreci als homes i les dones d’aquest país tot donant per finalitzada la suspensió de la Declaració d’Independència i proclamant la República Catalana.

*NOTA: Això no és ni un moviment intern ni cap plataforma. Simplement som associats de base que volem compartir aquesta opinió en forma de manifest.

Signa el manifest en aquest mail: partitdemocrataxdi@gmail.com

Primers signants:

Èric Bertran i Martínez, Miquel Casals, Raimon Gusi i Amigó, Rosario Palomino, Víctor Terradellas i Maré, Joan Font Gasulla, Guillem Pursals i Jaime, Teresa Giral i Barrufet, Pol Serrano i Pueyo, Guillem Matute i Grasas, Àngel Colom i Colom, Judit Masgrau, Jordi Ibáñez, Xavier Bosch i Garcia, Joan Pozas, Laura Rovira i Valderrama, Latifa el Hassani, Mark Serra, Gemma López i Meya , Santi Martínez, Ivan Condés, Anthony Corey Sànchez Alberto, Plataforma per la Sobirania, Ximena Gadea, Marius Marti i Gutierrez, Francisco Pareja Martínez, Josep Maria Argemí Argelaguet, Enric Almar i Sàez, Joan Domènech i Magem, Jordi Vilar Garriga, Llorenç Madurell de Otero, Nicolás García Orduña, Marc Gardela Petit, Mireia Roda Mompel, Meritxell Castells Ferrús, Marta Vizcarro Boix, Jordi Ponsa Vidal, Raimon Crescentí  i Todó, Maria Pura Cortés  Piñol, Roger Ribera i Montserrat, Javir Martín Borràs, Joan Pou i Baez, Marc Clos i Mariana, Hugo Raez, Antoni Perelló Cuatrecasas, Xavier Soler Travé, Manuel López Amate, Jacint Paredes Fontan, Pol Borrellas i Martín, Gemma Amiel Matller, Maria Fe Casanova, Josep Maria Grau Masot, Gerard Sellés Valls, David Pérez i Castells, Xavier Sánchez Ortiz, Josep Anguera Saez, Oriol Bertran i Grimau, Ramon Alonso i Palomeque, Lluís Soucheiron i Llabrés, Tony Fernández López, Nil Alberic Gómez, Martí Compte, Albert Bonet Huete, Joan Borràs Serra, Enric Miró Quinto, Josep Mª Bernat Segarra, Miquel Aniol Alvárez Pons, Clara Garcia Gomez, Joves Nous Catalans, David Fernàndez Escolà, Eduard Brey Peralta, Àngels Gallart, Demòcrates Lliures, Rosa Abella Fontacaba, Elisabet Taulats Pahissa, Carme Riu Lloveras, Sebastià Casadevall Feixas, Jordi Solé i Garreta, Anna Gallart Escribà, Xavier Fajardo Samper, Emília Soler Canudas, Xavier Cruzado, Dignitat Nacional, Juli Schmid Raset, Mercè Alegre Roca-Ribas, Pau Nadal i Clarysse, Mouad Essemma, Salvador Murlà Allué, Jordi Casadevall i Barbacil, Guillem Rubió i Torres, Isabel Juncosa, Raimon Soler i Bruguera, Eduard Rovira Figueras, Marta Massaguer i Tarragó, Rosa Pujol i Piquer, Marcel Rubió, Xavier Aiguadé, Jordi Morote i Massaguer, Àngel Rodríguez Domínguez, Emili Redó Aicart, Ricard Oliveras Aguadé, Vicenç Mengual i Casellas, Carles Bonaventura i Cabanes, Jesús Bohigas Bosch, Víctor Ballester Alarcón, Albert Vila, Ismael Durà i Guimerà, Salvador Farré Puig, Joan Carles Viñoles Riera, Juan José Pérez Roca, Francesc Solà Xifra, David Pujol i Piquer, Núria Massaguer i Tarragó, Jordi Castanyer Bachs, Núria Sancho i Sabaté, Joan Carles Pujol i Piquer, Joan Vallvé i Ribera, Susanna Cuadripani i Alonso, Jonathan Llorens Pubill, Baldo Oliva Miguel, Bernat Catasús, Frederic Porta i Serramià, Francesc Garcia Pallí, Montserrat Mira Campins, Aleix Gistau Lopez, Josep Mª Ribó i Trujillo, Elisabet Linares, Lourdes Yzern Guilera